İlköğretim Matematik Öğretmenliği öğrencilerimiz 14 Mart Matematik Günü’nde Keçiören Bilim ve Sanat Merkezi’ndeki öğrencilerle buluştu…

Bilsem

Tarih:  Date -

TEDÜ İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı öğrencilerimizden Fatma Nur Gürbüz, Melek İlayda Köse, Selin Çelik ve Zeynep Bakırcı 14 Mart Matematik Günü için Keçiören Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) düzenlenen şenliğe katıldılar. Öğrencilerimiz bu şenlikte BİLSEM’ de eğitim gören ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle buluşarak şenlikteki çeşitli etkinliklerin planlanmasında ve yürütülmesinde görev aldılar. Şenlikte özellikle Pi sayısı ve önemi üzerine durulmuş; öğrenciler farklı boyutlardaki dairelerin çevre ve çapını ölçüp pi sayısını hesaplamış, pi sayısı basamaklarında doğum tarihlerini bulmuş, pi sayısının virgülden sonraki basamaklarının sıklık tablosunu oluşturmuş ve resfebe çözme, kitap ayracı hazırlama ve pi zinciri oluşturma gibi birçok etkinliğe katılmışlardır.

Öğrencilerimiz BİLSEM’de görev alan öğretmenlerle vakit geçirerek okul gözleminde bulunmuş, ayrıca 4. Sınıf öğrencilerimiz BİLSEM’de görev alan matematik öğretmeniyle birlikte matematik dersine girerek öğrencilerle etkinlik yapma ve ders gözlemi yapabilme fırsatı yakalamıştır.

Bu şenliğin duyurusu için Dr. Zerrin Toker hocamıza, BİLSEM’de öğrencilerimizle birlikte şenliği düzenleyen Seda Sünker öğretmenimize, misafirperverlikleri için Keçiören BİLSEM’e ve emekleri için öğrencilerimize teşekkür ederiz.