Hakkımızda

TED Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü 2016-2017 akademik yılında, Eğitim Fakültesi altında açılmıştır. İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı, Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi bölümü bünyesinde yer alan bir lisans olup, temel eğitimin II. Kademesindeki 5-8. sınıflar için ilköğretim matematik öğretmeni yetiştiren bir programdır.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği lisans programının temel amacı, alanındaki uygulamalara ulusal ve uluslararası düzeyde katkılar sağlayabilen, öğrenmeye ve değişime açık, aldığı öğretmenlik eğitimini mesleğini icra ettiği süre boyunca etkili bir biçimde kullanabilme becerisine sahip, alanında liderlik yapabilen, yansıtıcı ve eleştirel düşünebilen nitelikli ilköğretim matematik öğretmenleri yetiştirmektir.

Bu lisans programına kayıt yaptıran öğrenciler, lisans düzeyindeki dört yıllık eğitimlerini ve uygulamalarını başarıyla bitirdiklerinde “İlköğretim Matematik Öğretmenliği Lisans Diploması" almaya hak kazanırlar. TED Üniversitesi’nin, yüzde yüz İngilizce olarak, zengin öğrenme ortamlarında nitelikli öğretim üyesi kadroları ile eğitimini tamamlayan mezunlarımız, ilköğretim matematik öğretmenliği alanında iş bulma konusunda daha avantajlı olacaklardır.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği lisans program ders içerikleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.