Ana içeriğe atla

TED Okulları Matematik Öğretmenleri için Öğretim Materyali Geliştirme ve Kullanma Çalıştayı (1. Grup)

 

Fakültemiz, Matematik ve Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Zerrin TOKER tarafından 29-30 Eylül 2018 tarihlerinde “TED Okulları 1. Grup Matematik Öğretmenleri İçin Öğretim Materyali Geliştirme ve Kullanma Çalıştayı” gerçekleştirildi. 1. Grupta Türkiye çapındaki 38 Ted Okulu arasından TED Afyon, TED Ankara, TED Batman, TED Çorum, TED Diyarbakır, TED Elazığ, TED Eskişehir, TED Kayseri, TED Konya, TED Konya Ereğli, TED Malatya, TED Polatlı, TED Rönesans, TED Sivas ve TED Van Koleji’nden toplam 32 öğretmen yer aldı.

Çalıştay sürecinde TED Okulları matematik öğretmenleri öğretim materyaline yönelik algıları ile öğretim materyallerinin özellikleri, öğretim materyali kullanmanın önemi, öğretim materyali kullanmanın avantajları ve zorlukları, öğretim materyali kullanmayı gerektiren farklı öğretim aşamaları gibi pekçok konuda mevcut uygulamaları üzerinde yansıtıcı düşünme fırsatı bulurken aynı zamanda Dr. Toker tarafından geliştirilen ve büyük fikirler etrafında, kavramsal anlayışı ve beceri edinimini destekleyen pek çok materyal örneği görme şansı elde ettiler. Bunlara ek olarak, öğretmenler kendi büyük fikirlerine yönelik olarak geliştirdikleri öğretim materyalleri ile materyal tasarım sürecinde de aktif rol aldılar.

Çalıştay Ted Okullarından 2. ve 3. Grup öğretmenler Kasım ve Aralık aylarında devam edecektir. 17-18 Kasım tarihlerinde TED Adana, TED Gaziantep, TED Hatay, TED Isparta, TED Karabük, TED Kdz. Ereğli, TED Kuzey Kıbrıs, TED Mersin, TED Samsun, TED Şanlıurfa, TED Trabzon ve TED Zonguldak Koleji öğretmenleri ile yapılacak çalışmanın ardından, 15-16 Aralık tarihlerinde TED Aliağa, TED Alanya, TED Antalya, TED Atakent, TED Bodrum, TED Bursa, TED Denizli, TED Ege, TED İstanbul, TED İzmir ve TED Kocaeli Koleji öğretmenleri ile gerçekleştirilecektir.