Son sınıf öğrencimiz Kübra İler TÜRKBİLMAT-5 Sempozyumu’nda!

İlköğretim matematik öğretmenliği programı 4.sınıf öğrencimiz Kübra İLER, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Murat AKARSU danışmanlığında yürüttüğü çalışmasını sunmak üzere 28-30 Ekim 2021 tarihleri arasında Alanya’ da gerçekleşen 5. Uluslararası Türk Bilgisayar ve Matematik Eğitimi (TÜRKBİLMAT-5) Sempozyumu’ na katıldı. Sayın Akarsu liderliğinde kurulan "STEM Modülleri Geliştirme Araştırma Ekibi" nde yer alan öğrencimiz, ilköğretim 8.sınıflar için geliştirdikleri STEM eğitimi yaklaşımı modüllerinin bildiri sunumunu Sekizinci Sınıf Öğrencileri İçin Mühendislik Tasarım Süreci Temelli Bir STEM Modülü Geliştirme: Pivot Sulama Sistemi’ başlığı altında gerçekleştirdiler. Bildiri özeti sunum içeriğinde ‘Neden STEM eğitimi yaklaşımı?’, ‘Mühendislik Tasarım Süreci (MTS)’, ‘Nitelikli bir STEM Eğitim Yaklaşımı Modülü’nün özellikleri’, ‘STEM öğretim materyalleri’ ve ‘Pivot sulama sistemi modül oluşturma süreci’ gibi başlıklara yer verildi. Matematik eğitimi ve eğitim teknolojileri alanında güncel bilgilerin, deneyimlerin ve yaklaşımların paylaşıldığı sempozyumda, STEM eğitim yaklaşımının taşıdığı önem dolayısıyla hocamızın ve öğrencimizin sunum süreci aktif şekilde gerçekleşen soru cevap bölümüyle birlikte verimli bir şekilde tamamlandı. Daha önce bir kez daha TÜRKBİLMAT sempozyumu ve ICOME-2021(International Conference on Mathematics Education) konferansına bildiri sunumuyla katılmış olan öğrencimiz bu bildirisiyle birlikte lisans hayatındaki 3. bildirisini sunmuştur. Aynı zamanda hocamızın ve öğrencimizin çalışmaları aktif şekilde devam etmektedir. Dr. Murat Akarsu hocamıza öğrencimize olan katkılarından dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.