Son Sınıf Öğrencilerimiz 5. Uluslararası Türk Bilgisayar ve Matematik Eğitimi (TÜRKBİLMAT-5) Sempozyumu’nda...

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü İlköğretim Matematik Öğretmenliği Program son sınıf öğrencilerimiz Fatma Nur Gürbüz, Ö. Ayça Kaplan ve Zeynep Bakırcı 28-31 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenen 5. Uluslararası Türk Bilgisayar ve Matematik Eğitimi (TÜRKBİLMAT-5) Sempozyumu’na, Dr. Öğretim Üyesi Zerrin Toker danışmanlığında hazırladıkları bildiri sunumuyla katıldılar.

Matematik eğitimi ve eğitim teknolojileri alanlarıyla ilgili yeni gelişmelere, araştırmalara ve tartışmalara ev sahipliği yapan sempozyumda, TED Üniversitesi Lisans Öğrencileri Araştırma Desteği kapsamında hazırladıkları “Entegre Öğretim Araç Seti ile İstatistik Okuryazarlığı Geliştirme” projesi ve 2021 Bahar döneminde aldıkları MATE 253 Matematik Ders Kitabı İncelemesi dersiyle bağlantılı olarak “Matematik Ders Kitaplarında İstatistik Öğretimine Yönelik Etkinliklerin Etkinlik Tasarım Prensipleri Çerçevesinde İncelenmesi” isimli bildirilerini sunan öğrencilerimiz, uluslararası sempozyumda lisans öğrencileri olarak ilk defa bildiri sunmanın heyecanını ve deneyimini yaşadılar.