Ana içeriğe atla

Matematik Eğitiminde Metin Tabanlı Programlama Dillerinin Öğrenimi : Python Eğitim Serisi

Tarih:  Date

Sevgili MFBE Öğrencileri,

TED Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği öğrencileri olarak mezun olmadan önce alternatif çalışma alanlarımızı tanımayı ve buna yönelik olarak çeşitli alanlarda kendimizi geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda kariyer yolculuğumuzu kolaylaştırmak adına, "Kariyere Adım Adım Buluşmaları" düzenlemekteyiz.

Bu doğrultuda da şu an eğitim dünyasında hızla bir şekilde ilerlemekte ve geliştirilmekte olan bilgi işlemsel düşünmenin ve algoritmik düşünmenin temellerini öğrenmek; algoritmik düşünmenin ve bilgi işlemsel düşünmenin yapıtaşı olan programlamanın matematik eğitimindeki yerini kavramak amacıyla bölümümüz öğrencilerinden Mehmet Efe ve Orkun Koçak tarafından 7 Ocak Cuma günü saat 15.00-17.00 saatleri arasında online olarak düzenlenecek olan “Metin tabanlı programlamanın temelleri: Python” başlıklı matematik eğitiminde teknolojiye yönelik atölye serilerimizin ilki düzenlenecektir. Atölyemizin içeriği Algoritmik düşünme & Bilgi İşlemsel Düşünmenin mantığı, Programlamanın Matematik Eğitimindeki yeri, Python’nun metin tabanlı programlama dillerindeki avantajları şeklinde olacaktır.

Kendimizi geliştireceğimiz ve yeni fikirlerle donatacağımız atölyemizin bizlere yeni bakış açıları kazandıracağını düşünüyoruz ve hepinizi Kariyere Adım Adım Buluşmaları’nın bir serisi olan “Matematik Eğitiminde Teknolojiye Yönelik Adımlar” atölyemize bekliyoruz.

Tarih: 07 Ocak Cuma

Saat: 15.00-17.00

Yer: Online Zoom Uygulaması    

 https://forms.gle/gGmJRdUSRaAhP5gj7

 Kayıt olmak ve sorularınızı yazmak için formu doldurabilirsiniz

 Sağlıklı günler dileriz.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Öğrencileri