Hayat Okulu Soruyor: Matematik Neden Önemlidir?

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Vesife Hatısaru, TRT Radyo 1 Hayat Okulu programına canlı yayın konuğu oldu. Programda; birçok bilginin sayısallaştırıldığı bir çağın bireyleri olarak matematikle ilişkimiz nasıl? Ne kadar matematik biliyoruz? Matematik hayatın hangi alanlarında karşımıza çıkıyor? ve Kendimizi nasıl geliştirebiliriz? soruları çerçevesinde, genel olarak günlük hayatta ve özel olarak öğrenim hayatında matematiğin önemi ve gerekliliği konuşuldu.

Dr. Hatısaru’ya göre, birçok öğrencinin kafasında aynı sorunun olduğu düşünüldüğünde, matematiğin öneminin ve gerekliliğinin öte yandan bir eğitim politikası olarak tüm okul seviyesindeki öğrencilerle konuşulması gerekmektedir.