Ana içeriğe atla

TALES Matematik Müzesi’ni Okullarla Buluşturduk

 

TALES MATEMATİK MÜZESİ TEDÜ'DE!

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü tarafından Öğretmenler Günü etkinliği kapsamında Türkiye’nin ilk ve tek matematik müzesi olan "TALES Matematik Müzesi" TEDÜ’de ağırlandı. Etkileşimli müze etkinlikleri 22-23 Kasım tarihlerinde 13 farklı devlet okulundan 22 öğretmen ve 395 öğrencinin ücretsiz katılımı ile gerçekleşti.

Etkinliğe katılan İncek Tek Ortaokulu, Mehmet Özcan Torunoğlu Ortaokulu, Beypazarı Akşemsettin Ortaokulu, Şehit Feyza Acısu Ortaokulu, Orhan Cemal Fersoy Ortaokulu, Ahmet Cevdat Paşa Ortaokulu, Çankaya Akşemsettin Ortaokulu, Mimar Kemal Ortaokulu, Beypazarı Ortaokulu, Özkent Akbilek Ortaokulu, Prof. Dr. Mehmet Sağlam Ortaokulu ve Şehit Hakan Kabil Ortaokulu’ndan öğrenciler, pek çok matematik kavramı, algoritma ve teoremi ile görsel materyaller eşliğinde tanışma fırsatı bulurken, aynı zamanda düşünme alışkanlıkları konusunda yeni bir bakış açısı elde etme yolunda önemli bir adım attılar.

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı öğrencilerinin formatör eğitimi aldığı ve aynı zamanda eğitmen olarak aktif rol aldığı etkinlik, öğretmen adayı olarak ilk öğretmenlik deneyimlerini kazanmalarına da fırsat sundu. Öğretmen adayları, aldıkları bu eğitim sonrasında "Tales Matematik Müzesi" tarafından organize edilecek olan "Da Vinci Bilim Kampları"nda da eğitmen olarak yer alma olanağına sahip oldular. 

TALES Matematik Müzesi etkinliği,Devlet okulu öğretmenleri ve öğrencilerinin yanı sıra, İl Milli Eğitim Ar-Ge biriminden, farklı okulların öğretmenlerinden ve Üniversitemiz öğretim üyelerinden de pek çok ziyaretçiyi ağırladı. Farklı öğrenme ortamlarına örnek sunan bir müze etkinliği olarak Tales Müzesi'nin nasıl değerlendirilebileceği üzerinde ziyaretçiler ile fikir alışverişinde bulunuldu ve olası etkinlik ve proje fikirleri üzerinde duruldu. 

Devlet okulu öğretmen ve öğrencilerine bir müze etkinliğinde yer alma fırsatı sunması, matematik öğretmeni adaylarına bir bilgi birikimi ve eğitim fırsatı sağlaması, farklı projeler ve iş birliği olanaklarına zemin hazırlaması gibi önemli yönleriyle “TEDÜ’de Tales Matematik Müzesi” etkinliği ilerleyen zamanlarda da devam edecek.