Öğrencilerimiz Anlatıyor: Mehmet Efe

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı

1. sınıf öğrencisi

Neden TEDÜ?
Buradaki eğitimime başlamadan önce TED Üniversitesi hakkında eğitim kalitesi, okul ortamı hakkında herhangi bir fikrim yoktu. Buraya geldiğimde ilk başlarda her öğrencinin hissedebileceği üzere bir yabancılık çekmiştim fakat gün geçtikçe TED Üniversitesinin kendine özgü ortamı olan normal bir öğretmen-öğrenci ilişkisinden çok farklı bir yere sahip olduğunu fark ettim. Eğer örnek vermek gerekirse burada diğer üniversitelerden farklı olarak hocalarımız öğrencilerle daha yakın samimi bir ilişki kurarak neredeyse her öğrencinin hangi konularda daha başarılı olduğunu ortaya çıkarabilmektedir ayrıca burada öğrencilerin gelişimine büyük önem verilip onların bir birey olarak görülmesine büyük bir önem verilmektedir. Buda ilerideki iş hayatlarına daha hızlı adapte olmalarına ve yüksek lisans, doktora gibi kendilerini daha da geliştirecekleri akademik hayatlarına yardımcı olmaktadır. Bende bu sebeplere dayanarak burada eğitim kalitesinin ve İngilizce eğitim düzeyinin diğer özel üniversitelere göre daha yüksek olduğunu anladım.

Neden MFBE?
Üniversite hayatıma başlamadan önce eğitimimin geri kalanına ilköğretim matematik veya matematik öğretmenliği dallarından birinde devam etmek istiyordum. Ancak hangi üniversiteyi seçeceğim konusunda kararsızdım. Burayı ilk gördüğümde TED'in eğitim alanındaki başarılı ve istikrarlı düzeyini burada da görebileceğimi düşündüm ve ilerde başarılı, öğrenciye gereken değeri veren, eğitimin öğrenci odaklı olduğunu kavrayabilen, matematiği öğrencilerin korkulu rüyası gibi göstermek yerine onlara sevdirebilen matematik öğretmenlerinden birisi olabilmek için TED Üniversitesi'nde eğitim hayatıma devam etmek istedim.