Vesife Hatısaru: "Eğitimde Bir Başarı Öyküsü"

TEDU400 KAPSAMINDA EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİMİZDEN VESİFE HATISARU, “GÜNEY KORE: EĞİTİMDE BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ” ADLI SEMİNER GERÇEKLEŞTİRDİ

30 Kasım 2017 tarihinde Öğrenci Dekanlığı iş birliğiyle TEDU400 kapsamında "Güney Kore: Eğitimde Bir Başarı Öyküsü" adlı seminer gerçekleştirildi. Seminer, Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Vesife Hatısaru tarafından verildi. Seminerde, Japonya sömürgesi döneminde Kore’de eğitim, bağımsızlıktan ve bölünmeden sonra eğitimde büyüme dönemi, Konfüçyüs geleneğinin Doğu Asya ülkeleri ve dolayısıyla Güney Kore eğitim anlayışına etkisi, uluslararası karşılaştırma çalışmalarında Güney Kore’nin karnesi, ülkenin sosyal ve kültürel yapısı ile ülkede eğitime verilen önem konuları konuşuldu. Ayrıca Güney Kore’nin eğitimdeki başarısının şu dört temel ayağı genişçe tartışıldı: Eğitimin ekonomik büyümenin odağı sayılması, Öğretmenliğe isabetli kişilerin seçilmesi, Seçilen adaylara nitelikle eğitim, Eğitime ICT entegrasyonu. Seminere öğrencilerin merak etme, sorgulama, soru sorma ve sorulara yönelik fikir beyan etme yoluyla aktif katılımı dikkat çekti.