Ana içeriğe atla

Öğretim Üyemiz ve Öğrencimiz TRT Radyo 1 Yaşamı Fark Et Programına Konuk Oldu

 

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Vesife Hatısaru ile Eğitim Fakültesi Öğrencisi Fulya Tuğrul, 27.02.2018 tarihinde TRT Radyo 1 Yaşamı Fark Et programına konuk oldular.

Programda Dr. Hatısaru, öğrencilerdeki matematik kaygısının oluşma sebepleri ve matematik kaygısını aşmanın yolları konusunda program sunucusu Sn. Kübra Coşkun’un sorularını yanıtladı. Dr. Hatısaru, matematik öğrenimi konusunda anahtar kavramlardan birinin “keyif” sayıldığını belirtti. Öğrenci ihtiyaçlarını temel alan ve uygun öğretim stratejileriyle, öğrencilerin matematik derslerinde rahat hissetmelerinin ve matematik öğrenmekten keyif alabilmelerinin önemli olduğunu aktardı. Bu şartlar sağlandığı taktirde, diğer bazı faktörlerle birlikte, öğrencilerin çoğunlukla başarılı olabileceğini belirtti. Dr. Hatısaru, bu doğrultuda, 2016 yılında Küresel Öğretmen Ödülü’nde ilk 10 finalist arasına girmiş, Finlandiya’lı deneyimli matematik öğretmeni Maarit Rossi’nin matematik öğretimi stratejilerinden örnekler verdi.   

Programda öğrencimiz Fulya Tuğrul, kendi matematik deneyimlerini dinleyicilerle paylaştı. Öğrencimiz Fulya Tuğrul, kendisinde matematik kaygısının ilkokul yıllarında oluştuğunu ve üniversite yıllarına kadar devam ettiğini aktardı. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında almış olduğu matematik dersi kapsamında ise bu kaygının, daha çok öğrenciyi işe koşan, grup çalışması, akran öğrenme, akran değerlendirme gibi öğretim stratejileri sayesinde azaldığını, hatta matematikte “başarı” ve “kendine güven” duygusuna dönüştüğünü belirtti. Fulya Tuğrul, kendi deneyimlerinden hareketle programda özellikle matematik öğretmenlerine öğrenciler adına tavsiyelerde bulundu.

27.02.2018 tarihli Program kaydını aşağıdaki adresten dinleyebilirsiniz.

http://radyo.trt.net.tr/Galeri.aspx?OID=93430f8d-91d8-4a26-97dd-fdb950c3bc92&ArsivTip=7