Dr. Vesife Hatısaru’nun “Bir Matematikçi Çiz” İsimli Çalışması Basında Yer Buldu

TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Vesife Hatısaru tarafından, Ankara İli Çankaya Bölgesi’nde yaklaşık 1600 öğrenci ile yürütülen “Bir Matematikçi Çiz” çalışması Habertürk Gazetesi’ne konu oldu.

Habertürk Gazetesi’nden Eğitim Editörü Pervin Kaplan’ın Eğitim sayfasında yer alan “Bir Matematik Bilmecesi: Seviyorsa Neden Başarısız?” adlı haberde Dr. Hatısaru, yürüttükleri çalışmada öğrencilerin matematiği sevdiği ve matematiğe değer verdiği sonucunun ortaya çıktığınının ve bu sonuçların PISA ve TIMSS gibi çalışma sonuçlarıyla örtüştüğünün; öte yandan öğrencilerin bu sevgi ve değer verme tutumunun (okul ve ev kaynakları, öğretmen niteliği, öğretim stratejileri vb. birçok faktörden dolayı) matematikte başarıya dönüşemediğinin altını çizdi.

Habere ulaşmak için tıklayınız.