Güney Kore: Eğitimde Bir Başarı Öyküsü

14.00 - 16.00
Konum:
Ahmet Ersan Konferans Salonu

• Yaklaşık 60 yıl önce dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Güney Kore nasıl dünyanın en büyük 6. ihracatçı ülkesi haline geldi?
  • “Hagwons” nedir?
  • Güney Kore’de eğitimin ateşi kaç derece?
  • Güney Koreli bir öğrencinin gününün kaçta kaçı okulda geçer?
  • Üniversiteye giriş sınavında hangi dilimdeki öğrenciler öğretmen olabilmeye hak kazanır?
  • Öğretmenler mesleğe nasıl seçilir?
  • Öğretmen rotasyonu var mıdır?
  • Güney Koreli öğretmenin gölgesine basılır mı?

Bu ve benzeri soruların cevabını merak ediyorsanız ve esnek bir anlayışla Güney Kore eğitim sistemini hep beraber konuşalım-tartışalım istiyorsanız bu TEDU 400 semineri* tam size göre!

*Seminer Ankara’daki diğer üniversite öğrencilerine de açık olacaktır.

KONUŞMACI: Vesife HATISARU

TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğretim üyesidir. 2008-2012 yılları arasında Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde uzman olarak çalışmış ve bu sayede birçok dünya ülkesinin eğitim sistemini inceleme fırsatı bulmuştur. Buradaki bilgi ve uzmanlığını 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü’nde vermiş olduğu Dünyada Okul Matematiği dersi kapsamında geliştirmiştir. Aynı adlı konuşmayı Boğaziçi Üniversitesi, MEF Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ve 11-12 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul’da MEF Üniversitesi ev sahipliğinde 1000 den fazla eğitimciyi bir araya getiren Eğitimde Gelecek Konferansı’nın bir oturumunda vermiştir.